Jordbruksverket deltar i Hack for Sweden

Den 13-15 april hålls innovationstävlingen Hack for Sweden på Norrsken House i Stockholm. Syftet är att stimulera och öka användandet av öppna data. Jordbruksverket deltar för andra gången, med målet att göra det enklare att ta del av myndighetens data. I år medverkar även Livsmedelsverket.

Att delta i Hack for Sweden är i linje med uppdraget som jag samordnar  ”Digitalt först – Smartare livsmedelskedja” där vi bl.a. ska skapa förutsättningar för nya digitala tjänster och lösningar. Vi hoppas att deltagarna ser möjlighet att kombinera Jordbruksverkets öppna data med annan data och därigenom skapar nya innovativa lösningar med koppling till jordbruks- och livsmedelssektorn.

Hack for Sweden är ett unikt samarbete mellan ett 30-tal svenska myndigheter och organisationer. Tävlingen vänder sig till studenter, innovatörer, entreprenörer, journalister och utvecklare som har 48 timmar på sig att skapa nya applikationer ochH4S tjänster med hjälp av myndigheters öppna data.  Tävlingen är gratis och öppen för alla.

På plats för att stödja de tävlande lagen finns Edward Hiscoke, webbarkitekt på Jordbruksverket. Vi har även ett tävlande lag med sex IT-traineer från Jordbruksverket.

/Anne Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s