Nya samarbeten = smartare livsmedelskedja?

Scandinav_78KRAgfo, som det är LRF som ligger bakom, bevakar nya uppfinningar och innovationer inom livsmedelskedjan. I början på året lanserade de portalen AGFO Growth, som är tänkt som en plattform där de gamla – eller i alla fall etablerade – företagen inom branschen matchas med nya, innovativa idéer från andra.

Tanken är lysande. Företag som redan är etablerade och har resurser och ett känt varumärke behöver  emellanåt nya, fräscha idéer. Samtidigt finns det fullt med startups eller andra som har gott om just idéer men inte alltid förutsättningarna för att omsätta dem till verklighet. Som de själva skriver på sin hemsida: ”Nu när förutsättningarna förändras behöver företagen vara öppna för nya möjligheter och samarbeten. För att utveckla nya affärer och för att överleva”.

Agfo Growth menar att om vi ser på livsmedelskedjan som cirkulär kommer det att skapas nya samarbeten och utvecklingsmöjligheter. Och där vi är nu, i en tid där digitaliseringen springer ikapp med våra önskemål och behov av att effektivisera och samtidigt få större inblick i varifrån vår mat kommer, då tror jag de är helt rätt ute. Att föra samman företag som själva inte hade hittat varann kan leda till att det skapas ljuv musik – eller rättare sagt: en bättre livsmedelsproduktion.

Bakom Agfo Growth ligger förutom LRF och LRF Media även strategikonsultbolaget Macklean och trend- och innovationsbyrån Sprillo.

/Sofia Arnoldsdotter, kommunikatör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s